donderdag 19 april 2012

Nog meer (te) breien



Op zaterdag, de tweede dag van de Brei- en Haakdagen, begon ik met het volgen van de Shawls Top Down brei-workshop van Stephen West. Dat was heel leuk en inspirerend, en er kwamen allerlei ideeen naar boven borrelen over te breien shawls. Het is altijd lastig om garen te kopen als je nog niet weet wat je er precies mee wilt breien (in dit geval: hoe de shawls die je wilt gaan ontwerpen eruit zouden moeten komen te zien), maar ik heb toch alvast het 1 en ander ingeslagen. Er was heel wat moois te kopen, dus ik heb me een beetje in moeten houden. 1 van de stands was van Penelope Craft, die ook een winkel in Amsterdam hebben. Ze hadden zulk mooi garen op de Brei- en Haakdagen dat ik binnenkort zeker nog eens in Amsterdam bij hun langs wil gaan.
1 van de aangeschafte bollen wol ontbreekt trouwens op de foto, want daarvan ben ik inmiddels een paar sokken aan het breien. De Mauterndorf-sokken zijn namelijk af, dus die kunnen in gebruik worden genomen.
En verder zie je nog een plaatje van de chocoladepaashaas die ik van Jongste Zus kreeg, mede omdat deze paashaas zo'n mooie gebreide trui aan heeft!

vrijdag 13 april 2012

Patentsteek breien


Vanochtend vertrokken buurtgenote J. en ik al bijtijds op weg naar Nieuwegein, naar de Brei- en Haakdagen. Daar aangekomen splitsten zich onze wegen, want ik ging de workshop patensteek (brioche stitch) breien volgen (bij Nancy Marchant) en buurtgenote J. ging het aanbod van de vele standhouders bekijken. Na afloop van de workshop (ik ben nog geen volleerd patentsteekbreister, maar heb de basis vandaag aardig onder de knie gekregen) troffen we elkaar weer bij de ingang. En omdat Jongste Dochter weer op tijd uit school moest worden gehaald, liet ik de Breidag verder voor wat ie was en samen gingen we weer op weg naar huis.

's Ochtends had ik in de rij bij de kassa, zo'n 3 personen voor ons, iemand met een Peppy-dasje om gespot, en tijdens de terugreis kwamen we er achter dat buurtgenote J. zelf ook al eens een Peppy-dasje heeft gehaakt, dus dat was grappig! Morgen ga ik weer naar de Breidagen, en dan hoop ik wel het 1 en ander aan mooie garens in te slaan, ik ben benieuwd.

donderdag 12 april 2012

Mauterndorfsokken


Ik had wel weer eens zin om een paar sokken te breien, als klein breiproject voor tussendoor. En gelukkig had ik nog een bol Schoeller + Stahl Fortissima Socka Mexiko Color kleur 154 liggen, die ik afgelopen zomer op vakantie in Mauterndorf in Ooostenrijk heb gekocht. Als ik ergens op vakantie ben en daar een wolwinkel zie, vind ik het altijd wel leuk om daarvandaan iets mee naar huis te nemen. Al te veel wol mee terug nemen is natuurlijk niet handig, maar een bol sokkenwol past altijd wel in de bagage. Deze kleurencombinatie vond ik wel leuk omdat er een vrij felle kleur lichtgroen in zit.
Hopelijk vind ik morgen of zaterdag op de Breidagen ook nog een paar mooie bollen sokkenwol!

I'm currently working on a pair of socks out of the sock wool that I bought in Mauterndorf (Austria) during last year's Summer vacation. I'm hoping to buy some more sock yarn tomorrow or the day after, at the Breidagen.

vrijdag 6 april 2012

Tadaa! moment





And that's another embroidered cushion cover finished!

I'm a little addicted to embroidering cushions and I suppose it shows :)

maandag 2 april 2012

Mjoezikul



Gisteren brachten vriendin M. en ik een bezoek aan Zaandam. Ik was daar nog nooit geweest en er bleek van alles te zien en te fotograferen met mijn nieuwe iPod. Wat jammer nou dat ik bij het overzetten op de computer op geheimzinnige wijze een heleboel van die foto's ben kwijtgeraakt..., geen idee hoe ik dat nou weer voor elkaar heb gekregen. Maar deze 2 zijn er in ieder geval nog wel overgebleven. De eerste is van een buurt-moestuin, vlak bij het Czaar Peter huisje, heel leuk om te zien. En de tweede foto laat zien waarvoor we naar Zaandam waren gekomen: we gingen er naar de Jip en Janneke musical (of eigenlijk 'mjoezikul'). Alle leeftijden waren vertegenwoordigd in het publiek, dus we vielen niet eens uit de toon. Iedereen had het reuze naar de zin, volgens mij, al werd ik wel steeds ernstig afgeleid door het colbertjasje dat de vader van Janneke droeg. Het bestond namelijk uit heel veel kleurige strepen en het was gehaakt. Dat wil zeggen: in ieder geval het voor- en achterpand waren gehaakt; het zou kunnen dat de mouwen gebreid waren, maar dat kon ik - ondanks veel tuurwerk - net niet met zekerheid vaststellen. Ik kon nergens foto's van het gehaakte jasje ontdekken om het beter te bekijken en te laten zien, maar als je naar de website van de Jip en Janneke mjoezikul gaat en de Video-button onderin beeld klikt en vervolgens het trailer-filmpje gaat bekijken, dan is op ongeveer 15 seconden o.a. Jannekes vader te zien, in het gehaakte jasje. Het kostuumontwerp voor de mjoezikul is gedaan door Carly Everaert, dus zij zal dit mooie gehaakte colbertjasje hebben ontworpen. Helaas is het niet meer 'live' te bekijken, want de voorstelling die we gisteren zagen bleek de allerlaatste te zijn.