zaterdag 30 april 2011

Koninginnedag 2011









Vandaag was het echt een koninginnedag zoals een koninginnedag hoort te zijn: prachtig weer, vrijmarkt (de boeken liepen niet echt goed, maar Jongste Dochter blokfloot het Wilhelmus met veel enthousiasme en in een stevig tempo, waarmee ze een heel aardig bedrag binnenhaalde), een met koninginnedagvlaggen versierde molen, en lekker breien in de tuin met aan het eind van de middag een glaasje rose erbij. Hier zie je alvast 1 van de 2 projecten waarvoor ik het eergisteren aangeschafte garen ga gebruiken. Dit wordt een rok waarvoor ik het 'Hey Mickey' patroon van Jacquelyn Landry gebruik. Ik maak een lange versie van de rok en ik hoop dat het gaat worden zoals ik het voor me zie, ik ben benieuwd! Omdat ik naast de basiskleur afwisselend nog 12 andere kleuren gebruik is het gelukkig helemaal niet saai om te breien. En voor wie mijn recente logs over de Keukenhof heeft gezien is het vast wel duidelijk waar de inspiratie (kleuren, strepen) vandaan komt!

donderdag 28 april 2011









Today I paid another visit to the Keukenhof and started two new crafty projects.

vrijdag 15 april 2011

Colours and stripes





I love colour and I love stripes, and there is plenty of both around the Keukenhof, there's inspiration everywhere. Seeing all these colours and stripes makes me want to make lots and lots of striped crocheted blankets!

zondag 10 april 2011

Kunstfort Vijfhuizen





Het was vandaag zo'n mooie zonnige zondag, dat we besloten om eens op de fiets te stappen en naar het Kunstfort Vijfhuizen te fietsen. Het is altijd even afwachten wat je daar aantreft; deze keer was het restaurant 's middags helaas nog niet open (daarvoor was het nog net te vroeg in het seizoen), maar in de velden in de verte bloeiden de bloembollenbloemen, de grafstenenroute was er nog, een beeldhouwer was er duidelijk ook recent nog aan het werk geweest en voor wie en beetje goed rondkeek waren er allerlei interessante teksten te lezen.
Zo druk als het in het Haarlemmermeerse Bos altijd is op dagen zoals dit, zo rustig is het hier, dus we gaan ongetwijfeld binnenkort weer eens een kijkje bij het Kunstfort nemen.

woensdag 6 april 2011

Al weer iets af

En er is al weer iets af, dit keer is het de gehaakte sjaal voor Oudste Dochter. Ik kwam net een bolletje te kort, maar gelukkig kon ik er nog 1 bijkopen van het zelfde kleurbad :)

zondag 3 april 2011

Mijn eigen Keukenhof + weer iets af





Van mijn eigen mini-Keukenhof in de achtertuin kan ik ook erg genieten, vooral (zoals vanmiddag even) met een breiwerkje lekker buiten in de zon.
En er is ook weer iets af, namelijk het hertenkussen dat al een hele tijd bijna af lag te zijn.

zaterdag 2 april 2011

Gehaakt en gebreid op de Keukenhof





De Keukenhof is weer open! en dit jaar heb ik mezelf getrakteerd op een abonnement. Gisteren ging ik er voor het eerst een paar uurtjes kijken. Het was een nogal grijze dag met af en toe wat motregen, maar ondanks dat er veel nog niet in bloei was, was er gelukkig al heel wat kleur te zien. En niet alleen dat, ook breiwerk en haakwerk was er te zien, als je goed rondkeek. Het mooiste waren de gehaakte mutsjes (eigenlijk zijn het ondermutsjes, want er kan nog een muts overheen) van de dames uit Bunschoten-Spakenburg, wiens klederdracht gisteren uitgebreid te bewonderen was . Er zijn op dit moment nog zo'n 250 vrouwen die de dracht nog vrijwel dagelijks dragen. De dames haken de mutsjes zelf, van heel dun DMC-garen en alle mutsjes zijn verschillend. Het haakwerk zag er zo fijn uit dat ik eerst dacht dat het gekantklost was, maar nee, het was dus gehaakt. Heel leuk om dit eens van dichtbij te kunnen bekijken en ook om wat meer over deze klederdracht in het algemeen te horen.
Haakwerk kwam ik ook tegen bij een aantal gehaakte plantenpotten en breiwerk kwam ik tegen in de vorm van gedeeltijk ingebreide takken (een soort wildbreien dus).

Op de laatste foto is geen haakwerk of breiwerk te ontdekken, maar voor wie goed kijkt zijn er wel 2 eenden te zien op dit zoekplaatje.

Na een aantal uren Keukenhof nam ik de bus weer terug naar Schiphol en daar bleken zij op te treden; heel leuk, dus meteen maar een c.d.-tje gekocht. Ik kon helaas geen oranje stip op een exotische plaats ergens op hun wereldkaart plakken, want ik ging alleen maar door naar Hoofddorp (oftewel alleen maar een de Schipholtunnel uit en dan was ik al thuis), maar dat mocht de pret niet drukken.

Yesterday I visited the Keukenhof for the first time this year. It's not far from where we live, so I'm hoping to go there regularly during the next couple of weeks. While walking around, I noticed some crochteted and knitted items there too (for example, the crocheted caps of these women wearing the traditional clothes of Bunschoten-Spakenburg). I also noticed 2 ducks hidden between the flowers (can you spot them too?). On the way back home, I stopped at Schiphol airport to change from bus to train, and there I ran into a little concert by Vonder and Bloom. That was really nice, so I ended up buying their c.d. before rushing back home in time to pick up Youngest Daughter from school.