zondag 23 januari 2011

Mozaiek





Natuurlijk is het altijd leuk om een nieuwe techniek te leren en te bedenken wat je daarmee zou kunnen maken. Daarom gingen Schoonmoeder, Schoonzus, Oudste Dochter en ik afgelopen donderdagavond hier een workshop mozaieken volgen. We leerden er van alles over mozaieken voor binnen en buiten, over wandtegels, vloertegels, glas, ondergronden en lijmsoorten en natuurlijk gingen we ook zelf aan de slag. De anderen kozen voor tegelmozaieken, ik koos voor glas. Jongste Dochter wilde graag 2 vlinders maken op een stuk spiegelglas en ikzelf maakte op spiegelglas een rand poppetjes geinspireerd op een glas-in-lood-paneel dat ik een paar jaar geleden maakte. We kregen het allemaal niet helemaal af, maar kregen alle spullen mee naar huis om het verder af te maken (en dat gaan we dus gauw een keer doen). En dan maar eens bedenken hoe we er in de toekomst zelf mee aan de slag kunnen; het lijkt me vooral leuk om er mozaiek voor buiten mee te maken!
On Thursday evening, my mother-in-law, sister-in-law, eldest daughter and myself went here to do a very enjoyable mosaics workshop.

zondag 9 januari 2011

Helemaal blij



Helemaal blij was ik toen ik afgelopen vrijdag bij het American Book Center in Amsterdam een heleboel afgeprijsde breiboeken zag. Het Knitting Vintage Socks boek door Nancy Bush kon ik niet weerstaan (het was het laatste exemplaar, trouwens). Ik denk niet dat ik er echt sokken uit ga breien, maar het is erg leuk om wat te lezen over de geschiedenis van het sokken breien en om te zien hoe ze tekeningen en beschrijvingen van oude sokken 'vertaald' heeft naar moderne versies.
Verder werd ik ook blij van een aantal haak-probeersels waar ik me mee bezig heb gehouden. Als het allemaal lukt, dan ga ik eens proberen om er een Etsy-winkeltje mee te beginnen...
I'm really happy with the Knitting Vintage Socks book (by Nancy Bush) that I bought(on sale!) last Friday. And I'm also very happy with some crocheted items that I've made these last couple of days. My aim is to start selling them in an Etsy-shop...

dinsdag 4 januari 2011

Eind december & begin januari




Eind vorig jaar (dat klinkt meteen al heel lang geleden) reisden we op donderdag een paar uur op en neer voor de verjaardag van Jongste Zus, waar het heel gezellig kletsen en breien was (zelfs zo gezellig dat ik aan het eind van de dag constateerde dat ik eigenlijk wat te ver door was gebreid en dus maar weer 15 cm. uithaalde).
Na licht blocken naaide ik de 2 uiteinden aan elkaar tot een cowl, die nu bij het dragen heerlijk warm en zacht aanvoelt.

Op Oudjaarsavond werden er zoals altijd de nodige spelletjes gedaan.
Later die avond heb ik nog een tijd vrolijk edelweissen zitten uithalen (die in de foute kleur) en mazen (in de goede kleur) en dat verliep heel voorspoedig tot ongeveer een uur voor middernacht. Ik wist meteen weer waarom ik het losknippen van de oude edelweissdraadjes ook al weer liever overdag deed, toen ik om 11 uur 's avonds tot mijn schrik een keer dwars door een steek van de gele ondergrond knipte... Zoals gezegd, dat was even schrikken, maar ik begon maar meteen aan het herstelwerk, zodat dat nog voor middernacht achter de rug was en we het vuurwerk konden gaan bewonderen!
As you can see, my new cowl is finished and I love wearing it, it's so soft and warm!
I've also been working on is my edelweiss-sweater, removing the old edelweisses (the ones in the wrong color) but unfortunately, on December the 31st - exactly one hour before midnight - I managed to accidentally cut not only a bit of edelweiss thread but a bit of the yellow yarn of the sweater as well. Aaaaargh! However, I decided to repair it right away, so that was done in time for me to enjoy watching the fireworks at midnight :)