vrijdag 30 oktober 2009

Work In Progress





I'm making good progress with my Circles Sweater and my Neat Ripple Blanket and I'm really enjoying both of these projects!

woensdag 28 oktober 2009

Vandaag


Het is al echt herfst, maar vandaag was het zulk mooi weer dat ik 's middags zelfs een tijdje heerlijk buiten in de zon kon zitten. Het was een dag met volop tijd om te breien, te haken en van alles te overdenken.

zondag 25 oktober 2009

Nieuw breiproject/ New knitting project


Vandaag ben ik aan een nieuw breiproject begonnen. Het wordt een trui voor mezelf, gemaakt van Merino-wol van Lang.

Today, I started a new knitting project. It will be a sweater for myself, made out of Merino-wool by Lang.

donderdag 22 oktober 2009

Niet zo blij





Helaas, onze buurt is als laatste in de wijk ook aan de beurt gekomen voor vernieuwing van het groen in de gemeentelijke groenstroken tussen de huizen.
We hadden uitzicht op een groenstrook vol hoge rozenstruiken die in de zomer tjokvol paarsroze rozen zaten; de rozen roken heerlijk en als je er langs liep dan hoorde je een constant gezoem van de bijen die er zaten.
Nu is alles eruit gehaald en zelfs de grote kastanjeboom aan het begin van de groenstrook is omgehakt. Voor de omgehakte boompjes en boom geldt een herbeplantingsplicht - dat gelukkig nog wel - en verder komen er lage struikjes. De meeste buurtbewoners zijn er blij mee, dat moet ik er wel bij zeggen, ze houden van keurig en netjes en overzichtelijk. Ik ben nu extra blij dat wij nog wat groen in ons voortuintje hebben en heb er nog maar eens wat bij geplant, proberend om niet te veel buiten de tuin te kijken.
Gisteravond heb ik nog geprobeerd een restantje rozenstruik uit te spitten voordat de restanten vandaag definitief zouden worden uitgeruimd, maar de wortels zaten zo vast in de grond dat het niet best lukte; ik denk dus niet dat dit stukje struik in onze voortuin nog gaat aanslaan, maar je kan het allicht proberen (en dat doen we dus).
Voor binnen heb ik nog maar een bosje phloxen gekocht, het is jammer dat je ze via internet niet kan ruiken, ze doen een beetje aan die heerlijk ruikende rozen uit de leeggehaalde groenstrook denken (snik, boehoe...).

zondag 18 oktober 2009

Weekend



Na het volgen van een lezing over Amsterdamse hofjes, afgelopen vrijdag, heb ik dit weekend mijn boekje over Haarlemse hofjes nog eens herlezen. Verder kocht ik in Amsterdam dit boek waarin ik ook meteen ben begonnen. En mijn haakwerk vordert ook gestaag!

zondag 11 oktober 2009

vrijdag 9 oktober 2009

Amsterdam





I just love walking around in Amsterdam!

donderdag 8 oktober 2009

Donderdag/ Thursday





Vandaag heb ik een erg leuke dag gehad, in Utrecht, samen met mijn jongste zus en haar Nederlands-Australische vriendin-sinds-de-kleuterschool die nu 3 weken over is uit Australie. Er werd druk geshopt en deze tas kon ik natuurlijk niet laten staan, want het is een perfecte tas voor breiprojecten. En tijdens haar verblijf bij mijn jongste zus, maakte Iris deze armband voor me en vandaag kreeg ik die van haar. De knopen en knoopjes komen uit de knopendoos van mijn zus en zijn weer afkomstig uit de knopendozen van mijn moeder, mijn oma oudtantes, enz., dus er zitten allerlei bekende knopen van vroeger tussen. Ik ben echt heel blij met deze mooie, zelfgemaakte, unieke armband!
En verder heb ik ook nog wat kunnen haken vandaag; de eerste twee 'strepen' zijn af, dus er zijn er nog een heleboel te gaan.

woensdag 7 oktober 2009

Nieuw haakproject/ New Crochet Project



Soms valt alles zo netjes op zijn plaats:
  • Onze verwarmingsketel is al ruim een week stuk en in afwachting van een nieuwe is het nu af en toe best koud, vooral 's avonds
  • Ik heb een heleboel restanten dikke breikatoen liggen (in allerlei kleuren) die ik best eens zou willen wegwerken, dat schept ook weer wat ruimte (voor nieuwe voorraden?!)
  • Ik kijk regelmatig met bewondering naar allerlei mooie haakprojecten op diverse blogs en krijg dan erg veel zin om ook eens zoiets te maken
  • Ik had dringend behoefte aan een nieuw project om lekker mee bezig te zijn

En opeens viel alles op zijn plek: ik ga een sprei voor over de bank haken van die restanten dikke katoen en als het koud is kan je die sprei ook lekker om je heen slaan. De vraag was nog even of ik gewoon rechte strepen zou haken of dat ik Attic24's Neat Ripple Pattern zou gebruiken. Op zich ben ik meer een rechte-strepen-mens, maar het Ripple Pattern ziet er ook erg leuk uit en het is afwisselender haken, dus ik heb gekozen voor het laatste. Ik ben begonnen met een proeflapje; Attic24's uitleg is heel duidelijk, dus het wees zich eigenlijk allemaal vanzelf. Dus nu ga ik aan het grote project beginnen en ik heb er erg veel zin in!

I've seen so many beautiful crochet projects recently (on blogs and in Ravelry) that I was tempted to start one myself too. And because

  • I have a lot of cotton in my stash that I could use for such a project
  • our sofa could do with a throw that could double as a blanket when it's cold
  • I would love to do a big colourful project,

I realized that now is the perfect time to get started. I've decided to use Attic24's Neat Ripple Pattern and I'm really looking forward to working on this project!