woensdag 29 april 2009

Vrije dag

Gisteren waren de kinderen uit logeren en hadden A. en ik allebei een dag vrij, zodat we eens samen op stap konden. Het begon eigenlijk al de avond daarvoor, toen we hier heel lekker Indonesisch hebben gegeten.
Het regende gisteren bijna de hele dag en het was dus geen buitenweer, vandaar dat we naar het Frans Halsmuseum in Haarlem zijn gegaan. Daar zijn bij mij de schilderijen niet echt favoriet, maar het poppenhuis bij voorbeeld wel. En er waren tijdelijk enorme moderne glazen vazen en schalen (van Bernard Heesen) te zien, gevuld met bloemen, prachtig. Ook hebben we aangenaam geluncht in het museumrestaurant.
Daarna thuis nog dit boek uitgelezen (bij ons in de naaste familie wordt de Deventer Moordzaak op de voet gevolgd en uiteraard hopen we dat nog eens voor iedereen definitief duidelijk wordt wie in deze zaak wel schuldig is en wie niet!).

zaterdag 25 april 2009

Trui voor een vriendin




Oplettende lezertjes is het misschien opgevallen dat er voor de trui die ik nu aan het breien ben nog een ander breiwerk moet zijn geweest. Dat klopt inderdaad, maar omdat het daarbij om een trui ging die ik kado wilde doen aan vriendin C.M. die ook wel eens dit weblog bekijkt, heb ik het er hier tot nu toe verder niet over gehad. Maar afgelopen donderdag ben ik bij C. langs geweest om de trui te laten passen voor ik hem helemaal in elkaar zou zetten en gelukkig bleek ik de afmetingen goed te hebben ingeschat (hoogstens hadden de mouwen een klein beetje korter gekund).
Ik heb de trui inmiddels verder afgemaakt en als C. weer terug is van vakantie zal ik 'm langsbrengen.

This is a sweater I made for my friend C.M.

vrijdag 24 april 2009

Oud en nieuw



Hier zie je Beer (ongeveer net zo oud als ik zelf) die mijn nieuwste dasje showt.

woensdag 22 april 2009

Glas-in-lood 1/ Leaded light 1



Als je graag met kleur en licht werkt, dan is het echt geweldig om glas-in-lood te maken.
If you like to work with color and light, then making leaded light is a great way to do so.

dinsdag 21 april 2009

Amsterdam






Vandaag was ik voor mijn werk in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Het pakhuis werd gebouwd in 1933-1934, maar een paar jaar geleden is er aan de onderkant een gedeelte weggehaald en door die onderdoorgang loopt nu een weg die via een brug het water over gaat, heel grappig om dat van binnenaf te bekijken.
Aan het eind van de middag liep ik terug naar het Centraal Station en toen besloot ik om toch ook nog maar even bij Waterstone's langs te gaan, waar ik een biografie over Lizzie Siddal aanschafte (wat een drama en een tragiek!).

Today I spent some time in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. The warehouse was built in 1933-1934, but a couple of years ago part of it was removed to allow for a road to run through the building and over a bridge. It was fun to look at that road from inside the building. At the end of the afternoon, I walked back to the Central Station and then I decided to walk on to Waterstone's where I ended up buying a book about the tragic life of Lizzie Siddal.

maandag 20 april 2009

Botanische tuin Utrecht






Vandaag ben ik tussen de middag naar de Botanische Tuin (bij Fort Hoofddijk) in Utrecht geweest. Langzamerhand is er steeds meer kleur te zien.

Today during lunchtime, I visited the Botanical Garden in Utrecht.

zondag 19 april 2009

Project Runway

Goed nieuws voor liefhebbers van het t.v.-programma 'Project Runway' (zoals ikzelf, maar ik kan zo nog een heel aantal liefhebbers opnoemen!)
http://www.aceshowbiz.com/news/view/00023228.html

Zondag/ Sunday

Today, I enjoyed the garden,

read a book,

did some knitting,

and some crochet,

and went for a walk.

It was a very relaxing Sunday.

zaterdag 18 april 2009

Leiden

Een zonnige zaterdag in Leiden.
Today was a beautiful, sunny Saturday in Leiden.

A sonnet by William Shakespeare on the wall of a street.

Near the Pieterskerk.
Het Rapenburg.

donderdag 16 april 2009

Peppy-trui


(Even laten zien hoe het met mijn nieuwe Peppy-trui-in-wording gaat).

Another Peppy sweater in progress.

woensdag 15 april 2009

Lantaarn




Ik ben helemaal blij met het lantaarntje voor in de tuin dat ik vorige week bij de HEMA kocht; hij was nog in de aanbieding ook, voor maar 5 euro! Overdag ziet het er al mooi uit, maar als het helemaal donker is zie je precies hoe het patroon is uitgesneden in het metaal, omdat alleen daar licht door naar buiten komt. Een aanrader!
I just love this lantern that I bought last week at the HEMA (for only 5 euros!).

Tot nu toe gaat alles goed...

... met 'ons' merelnest (dag 9) (de vrouwtjesmerel zit hier op het nest, maar om dat te zien moet je wel erg goede ogen hebben),

met dit zwanennest bij het fietspad
en met deze kleine eendjes (het zijn er 13!)
So far everything seems to be going okay with 'our' blackbird's nest, with this swan's nest near the bicycle path and with these ducklings (there are still 13 of them!).

dinsdag 14 april 2009

Pasen

Het paasweekend brachten we met de (schoon-)familie door in een huisje in Lage Mierde (in Noord-Brabant). Het was er heerlijk rustig en er waren ongelofelijk veel vogeltjes die met z'n allen vol animo aan het fluiten waren, ik vond het fantastisch!


Het was heerlijk weer, dus we konden lekker gaan wandelen (dit is de Koevoirtbrug over de Reusel). Ook daar moet je de fluitende vogeltjes er maar weer even bij denken.
Mijn schoonmoeder en de kinderen maakten ondertussen allerlei stropoppetjes en dergelijke).

Op eerste paasdag brachten we een bezoek aan safaripark Beekse Bergen, ook heel leuk (maar deze aapjes waren het allerleukste!)

Merelnest, dag 1 en dag 2



Op ons vlinderkastje lag nog steeds het restant van een ooit begonnen maar nooit afgemaakt vogelnestje van vorig jaar. Vorige week begon een merelstelletje op dat restant verder te bouwen aan een nieuw nestje. Ze vlogen af en aan en werkten zo hard dat we bijna moe werden alleen al van het kijken naar hoe ze bezig waren, het was heel leuk om het allemaal te bekijken.
Op de foto's hierboven zie je een foto van ongeveer het beginstadium van dag 1 en op de foto daaronder is het eindstadium van die dag te zien. De vrouwtjesmerel is op foto 3 links op de tegels te zien, als je goed kijkt.

Op dag 2 werd verder gewerkt aan het nestje tot het in de loop van de dag wel ongeveer af leek te zijn.
De merels waren steeds minder vaak te zien en we waren al bang dat ze besloten hadden om toch maar een ander plekje te gaan zoeken voor hun nest, maar gelukkig zien we nu regelmatig de vrouwtjesmerel een tijdje lekker in het nest zitten.
En nu maar hopen dat ze ook echt eitjes gaat leggen en er jonge vogeltjes komen. Wij staan in ieder geval klaar om als het nodig is het nestje en de merels te verdedigen tegen eksters, kauwen, poezen, glazenwassers, enzovoorts!